Черноморец е разположен на полуостров в Созополския залив, точно срещу стария Созопол и остров „Свети Иван”.Намира се на 25 км южно от Бургас и на 7 км северно от Созопол.

Градчето разполага с общо пет плажни ивици,четири от които са с просторни пясъчни плажове,а единият с красиви скали.

Централният плаж е със златист пясък,топли плитки води,удобен за семейства с деца.От него се вижда Слънчев бряг,Несебър,Поморие.

Плаж Вромос е с огромна плажна ивица,сребрист пясък,водата е топла,спокойна-в началото плитка,удобна за по-малките деца.От плажа се виждат Сарафово,Бургас и Атия.

Плаж к-г Градина,според мнозина най-хубавият плаж в България се намира на 4км.Плажната ивица се простира от Черноморец до Созопол.Виждат се вак. Селище Червенка,Созопол и остров Св.Иван.Плажът на къмпинг Черноморец е по малък,закътан и усамотен.

Плажът на скалите е особено привлекателен за любителите на усамотението.Освен прекрасните плажове Черноморец разполагас множество ресторанти,бистра,кафета.Организират се концерти на известни изпълнители и танцови групи.Търговските улици са изпълнени с богато разнообразие на стоки и вкусни храни, в централната част на градчето се намират аптеки,медицински център,кино и удобна транспортна връзка с автобуси и таксита .