ПЛАЖОВЕТЕ НА ЧЕРНОМОРЕЦ

Хората в България, по предпочитанията си за начин на почивка в дните за отмора, се делят на такива, които предпочитат силата, зовът на дивото, свободата, която предлага планината и такива, които са влюбени в морето, плясъкът на вълните, викът на чайките.

Кацнал на брега на малък залив, наречен Свети Никола, Черноморец се намира на 24 километра югоизточна посока от Бургас и предлага приказната романтика на летуването край морето. Черноморец дава възможности за избор на плаж в непосредствена близост до самия град или недалеч от него.

Централният плаж на Черноморец е с дължина два километра и е закътан в красивия малък залив. Поради това водата е кристално чиста и гладка, а плитчините са изключително гостоприемни за безопасно къпане, особено за малки деца. Пясъкът е ситен и мек. Централният плаж е чист и поддържан и е част от градската среда на Черноморец. По алеята, която го разделя от града, има голям избор от заведения, ресторанти и барове, които предлагат разнообразна храна и успокояваща гледка към залива и морето. Плажът предлага и различни забавления, свързани с физическа активност и спорт като круиз с лодка, сърф, разходка с водно колело, гмуркане.

Южният плаж на Черноморец е малък, чист и романтично закътан. Намира се близо до нос Червенка, достъпът до който е осигурен и с туристически корабчета, но може да се покори и пеш. Южният плаж е отдалечен на километър и половина южно от Черноморец и предлага усамотение и дива природа.

Царският плаж се намира на около три километра и половина от Черноморец. Разположението му е точно по средата между Черноморец и Созопол като пясъчната му ивица се слива в едно и обединява плажовете на емблематичните къмпинг Градина и къмпинг Златна рибка. Царският плаж е дълъг и поради това не е толкова гъсто населен от туристи. Плажът предлага всички забавления и удоволствия на курортните дестинации, свързани с почивката на море.

Плаж Червенка е в посока южно от Черноморец и съставлява част от пясъчна ивица, чието протежение опира в Созопол. Част от тази ивица са едни от най-хубавите плажове по българското Черноморие. Нивото на морската вода на плажа Червенка е плитко, а пясъкът мек и златист. В северната част на плажа са разположени скали и там има добра дълбочина на водата, подходяща за гмуркане.