WAKE CABLE PARK И СЪРФ НА ГРАДИНА

Българското Черноморие предлага чудесни места за развлечение и спорт, обособени най-вече по морските ни курорти. Къмпинг „Градина” е с дългогодишна история и любимо място за почивка на много българи и чужденци. Къмпингът се намира в южната част на бреговата ивица. Той е разположен на 30 км на юг от Бургас и само на 4 километра от Созопол. Къмпинг „Градина” е предпочитан и известен с това, че има изключителен плаж с хубав пясък, чиято дължина достига цели 3 километра.

В близост до къмпинга, на около километър разстояние, се намира нос Червенка, а в морето, точно насреща, могат да се видят островите Свети Свети Иван и Петър.

Безименният залив, в който е разположена почивната база на къмпинга, къта и се грижи за чудесното благоразположение на морските води, които са кристално чисти. Морското почивно селище е най-голямото по рода си на нашето крайбрежие. В къмпинга почиват българи и чужденци от различни възрасти, защото почивката там може да включва, както уникална природа, така и светски забавления.

Заливът, в който е разположен къмпинг „Градина” предлага подходящи условия за водни спортове, поради предвидимостта на климата и движението на водите. В къмпинга се намира първият на българското Черноморие Wake Cable Park за уейкбординг. Уейкбордингът е воден спорт, който се практикува на повърхността на водата и представлява каране на уейкборд. Самото приспособление за този спорт представлява малка, най-вече правоъгълна, тънка дъска с много малка денивелация и обувки, които са монтирани към нея. Разработена е с идеята да се измисли спорт, който да е комбинация от водни ски, сноуборд и да могат да се прилагат сърф техники.

Спортуващият обикновено е теглен зад моторна лодка, при скорост от 30 до 40 км / ч, в зависимост от размера на борда, теглото на човека, типа трикове, ако ще изпълнява такива и естествения му комфорт.

Заливът на къмпинг „Градина” предлага удобството и условията за сърф. Чудесните води и постоянния лек бриз допринасят за уникалното преживяване. На къмпинга може да се възползвате от кайт и сърф училище и да се насладите на дивия приключенски дух на морето по един наистина различен начин, който ви предлага да се слеете с водата и да изпитате вълнуващи преживявания.